Zwemlessen/Activiteiten

Activiteiten

Trimzwemmen

Bij voldoende belangstelling worden er weer zwemtrainingen verzorgd voor de triatleten. Ook als je geen triatlons doet maar lekker wilt trainen ben je van harte welkom. Er wordt getraind op (borstcrawl)techniek, snelheid en conditie. Informatie volgt.

Aqua gym en aqua joggen

Wil jij lekker actief bewegen in het water? Kom dan aqua joggen (in diep water) of aqua gymen (schouderdiep water). Bij voldoende belangstelling gaan we weer beginnen. Informatie volgt.

Dauwzwemmen

Vroeg uit de veren en dan lekker zwemmen in het zwembad met als beloning een heerlijk ontbijtje. Dat doen we op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei. Meer informatie volgt op de website en Facebook.

Berkelmarathon

Jaarlijks staat de traditionele Berkelmarathon op de agenda op 7 juli 2019. De zwemmarathon begint en eindigt bij zwembad De Berkel in Almen. U kunt kiezen voor een afstand van 750 m of 1400 m. U kunt zich inschrijven aan het loket van het Berkelbad in Almen. De kosten voor inschrijving bedragen €5. Inschrijven is tot 12.45 uur mogelijk op de dag zelf. De starttijden worden later bekend gemaakt.

Deze zomer vindt de Belkelmarathon in Almen van Stichting Gorsselse Zwembaden (SGZ) eerder plaats dan gebruikelijk. Op zondag 7 juli kan men de prachtige zwemtocht in de meanderende Berkel weer volbrengen, onder begeleiding van muziek van jeugdleden van muziekvereniging Juliana in de meevarende Berkelzomp. Voor de niet zwemmende jeugd zijn er tijdens de zwemtocht diverse spelactiviteiten op het zwembadterrein. Na afloop geeft de muziekvereniging een spetterend buitenconcert op de ligweide van het zwembad. Dit behoort tot één van de elf bijzondere activiteiten in het kader van hun 110-jarig bestaan.

Voor de Berkelmarathon kunt u kiezen voor een afstand van 750 meter of 1400 meter. Inschrijven is tot 7 juli 12.30 uur mogelijk aan het loket van het zwembad de Berkel in Almen. De start is om 13.00 uur en de kosten bedragen €7,50, waarvan €2,50 voor de Almense actie ovERWINms. Een actie waarvan de opbrengst bestemd is voor onderzoek naar de ziekte MS.

Deze zwemtocht vindt alleen plaats als de waterkwaliteit door Waterschap Rijn en IJssel als veilig wordt beoordeeld en er geen onweer is. Deelname is geheel voor eigen risico!

1/8 Triathlon Almen

Na een jaar geen triathlon, vindt dit jaar voor de 7e keer de 1/8 Triathlon Almen plaats. Op zondag 1 september a.s. kan men individueel, in duo’s of trio’s de 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen volbrengen. Ook is er weer een Junior-Aquarun voor de jeugd t/m 13 jaar. Zij zwemmen 200 m en lopen 2,5 km. De start en finish zijn in zwembad de Berkel.

Inschrijven voor dit evenement kan vanaf 7 juli alleen via triathlon.almen@gmail.com De kosten bedragen €12 en €6 voor de jeugd. Van het inschrijfgeld gaat 1/6 deel naar een nader te bepalen goed doel. Aangezien het aantal startplaatsen beperkt is, raden wij u aan op tijd in te schrijven. Degenen die ingeschreven zijn ontvangen medio augustus uitgebreide deelnemersinformatie.

Deelname aan de triathlon geschiedt voor eigen risico. Bij onweer kan het zijn dat evenement later start of niet doorgaat.

Zwemlessen

Kinderen die voor 1 mei 2019 vijf jaar zijn geworden, kunnen in Almen zwemles krijgen. U kunt uw kind hiervoor aanmelden door het aanvraagformulier HIER in te vullen en te sturen naar het zwembad of te mailen naar zwembad@zwembaddeberkel.nl.

Dinsdag 14 mei starten de zwemlessen. U heeft keuze uit de volgende zwemlespakketten (in combinatie met een abonnement):

  • Diploma A (€ 275,00)

We lessen vier keer per week, waarbij uw kind veel individuele aandacht krijgt. De lestijden zijn: zaterdagochten 9.15-9.45 uur, zondagochtend 9.15-9.45 uur, maandagmiddag 17.30-18.00 uur en dinsdagmiddag 17.30-18.00 uur. Als er meerdere lesgroepen zijn, kunnen er ook aansluitend lesgroepen en lestijden ingepland worden. Dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

  • Diploma B (€ 140,00) en diploma C (€ 140,00)

Voor diploma B en C les je twee keer per week. op maandagmiddag en woensdagmiddag van 18.00 uur tot 18.30 uur. Met deze diploma’s op zak kun je langer en verder zwemmen. Daarnaast wordt de behendigheid in en onder water nóg groter.

  • ZV – Zwemvaardigheid, Snorkelen of Survivalzwemmen (€ 70,00)

Wie na diploma ABC nog meer diploma’s wil halen, kan kiezen om door te gaan voor een zwemvaardigheidsdiploma. Kennismaken met reddingszwemmen of snorkelen. De kinderen zijn erg enthousiast over de extra mogelijkheden bij zwembad De Berkel! De lessen worden gegeven op de woensdagavond van 18.30 tot 19.00 uur. Deze lessen gaan alleen door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Meerdere diploma’s in één seizoen!

Zodra uw kind het A-diploma heeft behaald, mag er doorgelest worden voor het B-diploma. Dit geldt ook voor kinderen die hun B-diploma hebben afgerond; zij mogen door voor het C-diploma. Wij lessen volgens officieel NRZ-erkende eisen en geven ook NRZ diploma’s uit:

  • Diploma A, B en C
  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
  • Survival 1, 2 en 3

Zwemles op maat

Wij vinden de individuele voor het kind erg belangrijk en houden daar dan ook bij het samenstellen van de groepen rekening mee. Er wordt dan nadrukkelijk gekeken naar het aanvangsniveau en voorkomen wordt dat de groepen te groot worden.

Lees verder

Vertrouwenspersoon

Als in het zwembad iets vervelends gebeurt, kan het lastig zijn dit zelf op te lossen. Bijvoorbeeld bij pesterijen of een langdurige ruzie. Ongewenst gedrag, zoals (seksuele) intimidatie, discriminatie en bedreiging) kan veel emoties en vragen oproepen. Meestal kun je dit goed bespreken met de directie, een van onze medewerkers of een bestuurslid.

Maar soms is die stap te groot. Dan kan onze vertrouwenspersoon adviseren, begeleiden en ondersteunen. Ook ouders en verzorgers kunnen bij de vertrouwenspersoon terecht. Dat kan zowel mondeling als schriftelijk. De vertrouwenspersoon zal het verhaal aanhoren en bespreekt samen met jou of er iets moet worden ondernomen en wat de mogelijkheden zijn. Onze vertrouwenspersoon is ondergebracht bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij zijn bereikbaar via contactgegevens die HIER staan vermeld.