Zwemlessen en Activiteiten

Activiteiten

Triathlon training

Een specifieke techniek training voor iedereen die technisch beter wil leren zwemmen. Er wordt niet specifiek getraind voor een triathlon. Wekelijks wordt er getraind op (borstcrawl)techniek, snelheid en conditie. Elke maandagavond van 19.45-20.30 uur. Training van 10 mei t/m 12 juli 2021. Opgeven kan via de website of telefonisch (0575-431500).

Aquajoggen

Werken aan je conditie in het diepe water van ons prachtige zwembad? Kom dan gezellig aquajoggen op de maandagavond van 19.00-19.30 uur. Trainingen van 14 juni t/m 12 juli 2021. Opgeven via kan via de website of telefonisch (0575-431500).

Aquabootcamp

Wil jij trainen op snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie in het water? Deze intensieve intervaltraining laat iedere deelnemer op zijn/haar eigen niveau trainen en je bent zelf je eigen uitdaging! Kom gezellig en sportief meedoen! Elke donderdagavond van 19.00-19.45 uur. Trainingen van 10 mei t/m 12 juli 2021. Opgeven via kan via de website of telefonisch (0575-431500).

Borstcrawlcursus

Op woensdagochtend 25 augustus om 11.00 uur, kunt in u in De Boskoele in Gorssel nog meedoen met een masterclass borstcrawl van Lidia van Bon. Zij zwemt nog met internationale wedstrijden mee. Wilt u uw borstcrawl wat verbeteren? Bel met De Boskoele en geef u op; 0575-491429

Dauwzwemmen en Triathlon

Vroeg uit de veren en dan lekker zwemmen in het zwembad met als beloning een heerlijk ontbijtje. Dat doen we normaliter op Hemelvaartsdag.

De triathlon die jaarlijks georganiseerd wordt door zwembad de Berkel kan helaas niet doorgaan dit jaar.

Zwemlessen

Kinderen die voor 1 mei 2021 vijf jaar zijn geworden, kunnen in zwembad de Berkel in Almen zwemles krijgen. U kunt uw kind hiervoor aanmelden door het aanvraagformulier HIER in te vullen en te sturen naar het zwembad of te mailen naar zwembad@zwembaddeberkel.nl.

Zaterdag 8 mei starten de zwemlessen. U heeft keuze uit de volgende zwemlespakketten (in combinatie met een abonnement):

  • Diploma A (€ 285,00)

We lessen vier keer per week, waarbij uw kind veel individuele aandacht krijgt. De lesdagen zijn zaterdag, zondag, woensdag en donderdag. De lessen duren gemiddeld 30 minuten. Daarbij kan het zo zijn dat er bij slecht weer korter gelest wordt en bij warm weer wat langer. Als er meerdere lesgroepen zijn, kunnen er ook aansluitend lesgroepen en lestijden ingepland worden. Dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Ook bestaat er de mogelijkheid tot privé les. Voor informatie kan u contact per email opnemen.

  • Diploma B (€ 150,00) en diploma C (€ 150,00)

Voor diploma B en C wordt er 2x per week les gegeven. De lesdagen zijn zaterdag en woensdag. Met deze diploma’s op zak ben je naast zwemvaardig ook zwemveilig!

  • Zwemvaardigheid en survival (€ 80,00)

Wie na het zwem-ABC nog meer diploma’s wil halen, kan kiezen om door te gaan voor een zwemvaardigheids- of survivaldiploma. De kinderen zijn erg enthousiast over de extra mogelijkheden bij zwembad De Berkel! De lessen worden gegeven op de woensdagavond tot aan de zomervakantie. 

Meerdere diploma’s in één seizoen!

Mocht uw kind binnen het seizoen een diploma behalen, dan kan hij of zij doorgaan voor het volgende diploma. Wij lessen volgens officieel NRZ-erkende eisen en geven de volgende NRZ diploma’s uit:

  • Diploma A, B en C
  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
  • Survival 1, 2 en 3

Zwemles op maat

Wij vinden de individuele voor het kind erg belangrijk en houden daar dan ook bij het samenstellen van de groepen rekening mee. Er wordt dan nadrukkelijk gekeken naar het aanvangsniveau en voorkomen wordt dat de groepen te groot worden.

Lees verder

Vertrouwenspersoon

Als in het zwembad iets vervelends gebeurt, kan het lastig zijn dit zelf op te lossen. Bijvoorbeeld bij pesterijen of een langdurige ruzie. Ongewenst gedrag, zoals (seksuele) intimidatie, discriminatie en bedreiging) kan veel emoties en vragen oproepen. Meestal kun je dit goed bespreken met de directie, een van onze medewerkers of een bestuurslid.

Maar soms is die stap te groot. Dan kan onze vertrouwenspersoon adviseren, begeleiden en ondersteunen. Ook ouders en verzorgers kunnen bij de vertrouwenspersoon terecht. Dat kan zowel mondeling als schriftelijk. De vertrouwenspersoon zal het verhaal aanhoren en bespreekt samen met jou of er iets moet worden ondernomen en wat de mogelijkheden zijn. Onze vertrouwenspersoon is ondergebracht bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij zijn bereikbaar via contactgegevens die HIER staan vermeld.