Zwemlessen en Activiteiten 2024

Zwemlessen

Kinderen die voor 1 mei 2024 vijf jaar zijn geworden, kunnen in zwembad de Berkel in Almen zwemles krijgen. U kunt uw kind hiervoor aanmelden door het aanvraagformulier HIER in te vullen en te sturen naar het zwembad of te mailen naar [email protected].

De zwemlessen starten in mei. U heeft keuze uit de volgende zwemlespakketten (in combinatie met een abonnement):

  • Diploma A (€ 370,00)*

We lessen vier keer per week, waarbij uw kind veel individuele aandacht krijgt. De lesdagen voor diploma A zijn zaterdag en zondag voor opening en maandag en dinsdag aan het eind van de middag. Voor diploma B/C op zaterdag en zondag. De precieze tijden zijn nog niet bekend. De lessen duren gemiddeld 30 minuten. Daarbij kan het zo zijn dat er bij slecht weer korter gelest wordt en bij warm weer wat langer. Als er meerdere lesgroepen zijn, kunnen er ook aansluitend lesgroepen en lestijden ingepland worden. Dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Ook bestaat er de mogelijkheid tot privé les. Voor informatie kan u contact per email opnemen.

  • Diploma B (€ 177,50)* en diploma C (€ 177,50)*

Voor diploma B en C wordt er 2x per week les gegeven. De lesdagen zijn zaterdag en zondag. Met deze diploma’s op zak ben je naast zwemvaardig ook zwemveilig!

  • Zwemvaardigheid/survival (€ 91,50)*

Wie na het zwem-ABC nog meer diploma’s wil halen, kan kiezen om door te gaan voor een zwemvaardigheid/survivaldiploma. De kinderen zijn erg enthousiast over de extra mogelijkheden bij zwembad De Berkel! De lessen worden gegeven tot aan de zomervakantie. Start maandag 13 mei van 17.30 uur tot 18.00 uur. 

* Exclusief verplicht jeugdabonnement en € 15,00 afzwemkosten.

Meerdere diploma’s in één seizoen!

Mocht uw kind binnen het seizoen een diploma behalen, dan kan hij of zij doorgaan voor het volgende diploma. Wij lessen volgens officieel NRZ-erkende eisen en geven de volgende NRZ diploma’s uit:

  • Diploma A
  • Diploma B
  • Diploma C

Zwemles op maat

Wij vinden de individuele voor het kind erg belangrijk en houden daar dan ook bij het samenstellen van de groepen rekening mee. Er wordt dan nadrukkelijk gekeken naar het aanvangsniveau en voorkomen wordt dat de groepen te groot worden.

Lees verder

Activiteiten

Dauwzwemmen

Donderdag 9 mei onze jaarlijkse knaller; het dauwzwemmen van 6.00-7.00 met na afloop iets lekkers! Daarna van 10.00-18.00 geopend.

Kinderfeestje!

Voor €15,00 per kind en twee begeleiders gratis kunt u bij ons een leuk feestje vieren! Suppen op de berkel, chips, ijs,snoep en limo. Bel/mail met ons bad voor een afspraak.

Triathlonzwemmen

Dit jaar is er helaas geen triatlonzwemmen. Als alternatief kunt u deelnemen aan de borstcrawltraining in De Boskoele. Voor meer info, klik hier www.zwembaddeboskoele.nl

Aquasporten

Wilt u meedoen aan een les aquasporten? Kijk op www.zwembaddeboskoele.nl

Recreatief zwemmen

Je kunt de hele dag komen vrij zwemmen! Onze ligweide is open, evenals de beide baden.

Zwemvierdaagse

De zwemvierdaagse wordt dit jaar gehouden van maandag 26 augustus t/m vrijdag 30 augustus. Er kan de hele dag gezwommen worden. U mag in deze week 1 keer overslaan. Inschrijven kan alleen bij de kassa. Heeft u een abonnement, dan bedragen de inschrijfkosten €7,50,-. Als u geen abonnement heeft zijn de kosten €10,-. Dit is inclusief een medaille en entree. De inschrijving wordt definitief na betaling. De afstanden die tijdens de zwemvierdaagse worden gezwommen, zijn:

  • 250 meter = 10 banen minimaal (voor jeugd t/m 16 jaar);
  • 500 meter = 20 banen minimaal (voor volwassenen) of
  • 1000 meter = 40 banen.