Het varen met de zomp over de Berkel bij Almen is een belevenis. Tussen de Spitholterbrug en de Besselinkstuw maakt de rivier een paar enorme bochten. De oevers liggen laag zodat u overal een prachtig uitzicht hebt. Onderweg vertelt de schipper u van alles over de rivier, de geschiedenis van de Berkelvaart, de flora en de fauna.
Van 24 april tot en met 1 september kunt u dagelijks om 2 uur aanmonsteren voor een vaart. Bij de kassa van het zwembad kunt u een kaartje kopen, maar telefonisch vooraf reserveren is ook mogelijk. Varen met de zomp betekent dat u voor en na de vaart tevens gratis toegang hebt tot het terras van het zwembad bij de kiosk. Koffie en andere dranken zijn hier verkrijgbaar.
Reserveren kan bij zwembad De Berkel tel. 0575-431500.
Bij geen gehoor tijdens het zwemseizoen kunt u het schipperstelefoonnummer 0575-431615 of 06-50268645 proberen. Wilt u een groepsvaart? Neem dan contact op met 06-18096941.

Tarieven

Volwassenen € 5.—
Kinderen tot 12 jaar € 3,50

Privévaarten

Voor een groep van maximaal 15 personen kunt u een privévaart boeken. De kosten hiervan bedragen €100,-. Tijdstip van afvaart wordt in overleg met u bepaald. Een aanrader voor b.v. familie-, buurt-, verjaardags-, personeelsfeestjes, schoolreisjes, clubs, enz.

Individuele vaartochten

1. Speciaal dauwvaart arrangement

Alleen mogelijk op Hemelvaartsdag, ook in combinatie met dauwzwemmen in zwembad de Berkel. Vertrek om 06.00 uur en 7.00 uur vanaf het zwembad de Berkel.
Lees meer…

2. Vaar en wandel

Om 2 uur stapt u aan boord. Na een mooie tocht over de Berkel zetten we u na ongeveer 55 minuten af bij de steiger bij de theetuin van het Besselink. Vanaf deze steiger kunt u een keuze maken uit 5 wandelingen, die allen eindigen bij het zwembad.
Lees meer…

3. Waterpret arrangement

Hotel de Hoofdige Boer biedt een hotelarrangement aan met o.a. per persoon een voucher voor een vaartocht op de Berkel.
Lees meer…

Groepsarrangementen: (10 tot 15 personen)

1. Berkelzompvaart met huifkartocht

Na een vaart met de Berkelzomp staat een huifkar voor u klaar om u door onze prachtige omgeving te rijden naar bijvoorbeeld “De vijvertuin”. Maar er zijn veel andere mogelijkheden.
Lees meer…

2. Theetuin het Besselink met vaartocht

Bezoek aan de theetuin van het Besselink met aansluitend een leuke tocht met de zomp vanaf het Besselink.
Lees meer…

3. Zompvaartocht met uw eigen gezelschap

Voor een groep van maximaal 15 personen kunt u een privévaart boeken. Tijdstip van afvaart wordt in overleg met u bepaald.
Een aanrader voor b.v. familie-, buurt-, verjaardags-,personeelsfeestjes schoolreisjes, clubs, enz.
Lees meer…

4. Zompvaartocht in combinatie met kanohuur

Heeft u een groep die groter is dan 15 personen? Misschien een aantal jongeren of kinderen en wat oudere mensen? Dan is een combinatie zompvaart kanohuur te overwegen.
Lees meer…