Kom zwemmen, kanoën en overnachten!
Openingstijden

Triathlon Gorssel in de Boskoele

29 april 2015

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Gorssel – Na 22 jaar komt de triathlon van Gorssel weer terug! Misschien weet u het nog wel. De eerste triathlon van Gorssel werd in 1983 georganiseerd in samenwerking met zwembad De Boskoele met Arie Brands. De loop en fietsclubs uit de omgeving sloten aan zoals Marsman van trimgroep Joppe en van WTC de mannen Rouwenhorst & Meijer. Nu een flink aantal jaren later nemen Bert Hukema en Leonie Wiggers het stokje over. Wij zijn verantwoordelijk voor de gehele organisatie. We hebben de ervaren Gerard Rouwenhorst bereid gevonden om het fiets- & loopparcours onder zijn hoede te nemen. Met dit drietal hebben we een sterkte organisatie neer kunnen zetten. We kunnen het natuurlijk niet alleen. We hebben al rond de 35 vrijwilligers bereid gevonden om ons deze dag te ondersteunen. Hierbij kun je denken aan banentellers, maar ook de verkeersregelaars op de kruisingen waar lang gefietst wordt.

De triathlon zal zondag 31 mei om 10:00 uur starten met het onderdeel zwemmen (500 meter) in zwembad De Boskoele gelegen aan de lindeboomweg 6a te Gorssel. Hierna spring je op de fiets om door de prachtige omgeving van Gorssel een ronde van 20 km te fietsen. Na het parkeren van je fiets in het parc fermée op het zwembad trek je de loopschoenen aan om vervolgens 5 km door het bos hard te lopen. Dit is een 1/8ste triathlon, daarnaast kun je ook inschrijven voor een trio-triathlon. Dat zijn eigenlijk dezelfde onderdelen alleen mag je deze met 3 personen invullen. Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je dan in op de website geefeenknuffel.com bij evenementen of check onze facebookpagina Triathlon Gorssel.

Ook wordt er voor de basisschoolkinderen (met zwemdiploma) een Kids Swim/Run georganiseerd. De kinderen zullen om 11:00 starten om 6 baantjes te zwemmen en vervolgens 1 km hard te lopen. Inschrijven is hiervoor niet nodig, zorg dat je op tijd bij het zwembad bent! Er wordt tijdens de Swim/Run geen medaille uitgereikt, maar een leuke knuffelooievaar van Stichting Geef een Knuffel.

We organiseren deze triathlon met een doel. Want, per deelnemer wordt er een knuffel gesponsord aan een patiënt. De financiële opbrengst van de knuffel komt ten goede aan de NCFS, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. De NCFS maakt zicht sterk voor mensen met CF (taaislijmziekte). De knuffels worden na de Triathlon uitgedeeld in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Uw zwemt, fietst & loopt voor het goede doel!

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]