Kom zwemmen, kanoën en overnachten!
Openingstijden

Succesvolle voorverkoop zwembaden Almen en Gorssel!

27 mei 2019

Ondanks dat het voorjaar een mindere start kent, kennen de openluchtzwembaden in Almen en Gorssel een uitstekende voorverkoop van abonnementen. Meer mensen hebben voor dit seizoen een abonnement aangeschaft. En terecht want de zwembaden liggen er weer piekfijn bij, met een watertemperatuur van minimaal 23 graden.

Meer abonnementen
Het lijkt erop dat weer meer mensen de zwembaden in Almen en Gorssel weten te vinden. De extreem warme zomer van 2018 heeft meer mensen getrokken en dat is hen kennelijk goed bevallen gezien de stijgende verkoop van abonnementen. Dit jaar zijn er ruim 20% meer abonnementen verkocht dan vorig jaar. “Met een abonnement ga je ook makkelijker eventjes zwemmen. Dat doe je niet zo snel als je iedere keer een dagkaartje moet kopen”, geeft één van de abonnementhouders aan.
De baden zijn door de medewerkers en vrijwilligers weer zomer klaar gemaakt. Plantenbakken gevuld, terras onkruidvrij gemaakt, gebouwen gereinigd.

Activiteiten in Gorssel
Naast de bekende activiteiten zoals aquasporten, ladyswim, triatlonzwemmen, zwemvierdaagse (8 juli t/m 12 juli) en meer, ligt er op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag een opblaasbaar speeltoestel in het grote bad. Dat is nieuw en er wordt druk op geklommen en geklauterd door jong en oud. Ook de website is vernieuwd met een sponsorbijdrage van webdesign firma BelieveIT.

Activiteiten in Almen
De zwemlessen worden nu allemaal in zwembad De Berkel in Almen gegeven. En daar is veel animo voor. Alle lesgroep zijn gevuld. Daarnaast wordt er op maandagavond ook trimzwemmen en aquajoggen.
Niet nieuw, maar wel weer terug op het programma, is de triatlon van Almen die dit jaar op 1 september plaatsvindt. De jaarlijkse Berkelmarathon staat dit seizoen eerder op de planning dan u gewend bent, namelijk op zondag 7 juli.
Maar er is zeker meer te beleven. Kijk daarvoor op de website en houd de aankondigingen in de gaten in de krant, onze nieuwsbrief of facebook.

Dauwzwemmen
A.s. donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, staat dauwzwemmen op het programma. Om mee te doen, moet je wel vroeg uit de veren. In Gorssel kan je tussen 6.00 en 8.00 uur terecht en worden zwemmers na afloop getrakteerd op een lekker ontbijtje.
In Almen kan je tussen 6.00 en 7.00 uur terecht. Zorg dus dat je er (vroeg) bij bent.

Bekende en nieuwe gezichten aan het zwembad
De vaste gezichten op de baden zijn in Gorssel dit jaar Annemiek Winkel en Bianca Gardien. Arie van Winden draagt zorg voor de technische faciliteiten, zodat het water weer helder, schoon is en voldoet aan de vereiste kwaliteitsnormen.

In Almen zijn Fennie Huzen, Anja Wentink en Gerwin Huurnink dit jaar de vaste mensen.
Een grote groep jonge krachten doen de kaartverkoop en zorgen voor de verkoop van koffie, fris, ijs en allerlei lekkers. Daarnaast kent het zwembad nog een team van trouwe vrijwilligers die de planten verzorgen, het gazononderhoud doen, klussen rondom het bad doen, een deel van de PR regelen en allerlei andere zaken.
Met elkaar zorgen zij allemaal weer voor een top zwemseizoen. Laat de zomer maar komen, wij zijn er klaar voor!